SEĆANJE NA MAJKLA DŽEKSONA: Četiri godine od smrti kralja popa

Popularni američki pevač preminuo je u 50. godini od srdačog udara. U bogatoj karijeri snimio je čuvene hitove, kao što su “Thriller” ,”Beat It”, “Billie Jean”…
Na današnji dan, pre četiri godine, umro je jedan od najpopularnijih pevača svih vremena Majkl Džekson. Kralj popa preminuo je od srčanog udara, samo desetak dana pre nastupa u sklopu povratničke turneje u londonskoj “O2 areni”, za koju je bilo rasprodano svih 50 koncerata.
Džekson je rođen u muzičkoj porodici i bio je sedmo od devetero dece. Karijeru je započeo sa 11 godina, i to u bendu “Jackson 5″, gde nastupao sa svojom braćom Džermejnom, Titom, Džekijem, Marlonom i Rendijem.

Prvi samostalni album objavljuje 1979. godine, koji nosi naziv “Of The Wall”. Tokom života Džekson je snimio ukupno deset studijskih albuma, sa hitovima poput “Thriller”, “Billie Jean”, “Beat It”, “Smooth Criminal”… Njegovo stvarlaštvo uticalo je na mnoge hip-hop, pop i moderne rnb izvođače.
Majkl Džekson je takođe bio humanitarac i pomagao je decu širom svih meridijana. Međutim, mnogi su tvrdili da je pevač imao i tamnu stranu, nazivajući ga pedofilom. Razlog je taj što je Džekson navodno podvodio decu na svom ranču „Nedođija”.

Tokom svog života patio je od brojnih bolesti, kao što anoreksija i viligilnost (bolest izbeljivanja kože). Preminuo je kada je imao 50 godina.

Da podsetimo, Konrad Marej, doktor koji je lečio pevača, osuđen je novembra 2011. godine na četiri godine zatvora zbog ubistva Majkla Džeksona. S druge strane, porodica pop-pevača vodi spor protiv kompanije AEG Live, koja je stajala iza povratničke turneje kralja popa.

Telegraf