Biography

Tanja Savić je pevačica koja je brzo postala popularna kod slušalaca svih uzrasta, iako su na početku njene karijere, pesme koje je pevala bile deo prvih ljubavi devojaka njenih godina.
Nije trebalo mnogo da pesme sa njenog prvog albuma postanu hitovi širom Srbije.

TanjaSavic2
Tanja Savić je rođena 20. marta 1985. godine u Radincu manjem mestu kod Smedereva. Tanja nije jedino dete roditelja Živane i Staniše, ova mlada pevačica ima još sestru Biljanu i brata Tomicu.

TanjaSavic1
Iako se niko od njenih u porodici nije bavio muzikom Tanju to nije sprečilo da se oproba u pevanju.


Roditelji su je nagovorili da se takmiči u poznatom šou-u „Zvezde Granda“, a učestvovala je i na drugim takmičenjima gde je osvajala barem neku od prve tri nagrade.

Ali, još je uvek imala osećaj da to nije to i polako je počela da veruje kako možda nikada neće uspeti.


Upisala je Trgovačku školu, ali je brzo primetila da to nije ono šta ona želi i počela je da nastupa sa bendom „Kalipso“. Iako je pevala u bendu prijavila se i za Zvezde Granda i tamo osvojila treće mesto pa zbog obaveza koje je imala prema šou-u, napustila je bend i okrenula se karijeri solo pevačice.


Prva pesma koju je snimila bila je „Za moje dobro“ posle čega je objavljen i prvi album koji je bio nagrađen kao najprodavaniji album u 2005. godini. Tanja se posle oprobala i u filmu „Srpski ožiljci“ gde je imala zapaženu ulogu.