Biography

Sergej Ćetković je rođen 8. Marta 1976. godine u Podgorici.

Konceret Sergeja Cetkovica na Spensu 03Novi Sad 0312 2010foto: Nenad Karlic

Završio je nižu i srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici i još uvek je student, teoretskog odseka, Muzičke akademije na Cetinju.

Sergej Cetkovic 5

1986.
Sergej nastupa na festivalu ”Naša radost” i osvaja drugo mesto.
1989.
godine  počinje rad sa bendom”Vatrena Srca” kao klavijaturista i prateći vokal.

Sergej Cetkovic 4
1994.
godine  nastavlja rad u grupi “Amfiteatar” u početku kao klavijaturista i prateći vokal, a kasnije i kao lead vokal.

Sergej Cetkovic 2

1998.
godine nakon raspada grupe “Amfiteatar” počinje svoju solo karijeru nastupom na festivalu «Sunčane skale» pjesmom “Bila si ruža”.

2000.
godine nakon nastupa na Budvanskom festivalu sa pesmom ”Sati,dani,godine” objavljuje svoj prvi studijski cd “Kristina” u izdanju Goratona . Mnoge pesme sa ovog cd-a postale su veliki hitovi kao npr. ”Zaustaviću vrijeme”, ”Probudi me”, ”Grad”, ”Sati ,dani,godine” i druge.

2002.
Sergej objavljuje svoj drugi studijski album ”Budi mi voda” u izdanju Goratona. Mnoge pesme sa ovog albuma postale su veliki hitovi kao što su:”Budi mi voda”, ”Ostaću sam”, ”Nikada” i druge.

2003.
Sergej se pojavljuje na budvanskom festivalu sa pjesmom “Postojim i ja”.


2004.
godine Sergej nastupa na festivalu “Evropesma-Evropjesma SCG” (referentni festival za “Pesmu Evrovizije” –“Eurosong”)  sa pjesmom ”Ne mogu da ti oprostim”.

2005.
godine Sergej objavljuje svoj treći studijski album “Kad ti zatreba” u izdanju City recordsa. Album obara sve rekorde i po tiražu  i po slušanosti, a sa pesmom “Pogledi u tami” pune dve godine nalazi se na svim top listama u zemljama bivše Jugoslavije. Mnoge pesme sa ovog albuma postale su veliki hitovi kao npr: ”Pogledi u tami”, ”Prokleta bila”,”Prsten na sto” i.t.d.


2007.
godine Sergej objavljuje singl ”Kad bi htjela ti”, kao najavu četvrtog studijskog albuma. Početkom novembra novi album pod nazivom «Pola moga svijeta» ugledao je svetlost dana i postavio nove standarde u zabavnoj pop muzici. Kao i prethodni i ovaj je u izdanju City recordsa.


2010.
godine Sergej objavljuje singl ”Dva minuta”, kao najavu istoimenog petog studijskog albuma.

2013.
objavljuje novi singl “Nisu mi dali da te volim” kojim najavljuje novi album.