Biography

Sanja Maletić je rođena 27. aprila 1973 u Tuzli, Bosna i Hercegovina.

U rodnom gradu završila je srednju saobraćajnu školu.

Počela je da peva tek nekoliko godina kasnije, na užas svojih roditelja kojima je trebalo mnogo vremena da se pomire sa životnim izborom svoje ćerke.

Udata je, živi i radi u Beogradu.

Muzičku karijeru je počela 1998. godine.
Diskografija
Kani Suzo (1999) »Juvekomerc«

Snegovi (2001)

Ruzmarin (2002)

 

Amajlija (2004)

 

Noć U Mojoj Sobi (2006)


Golden Girl (2010)

Ah, mene zabole (2013)